Samenwerking met VV Baronie

Onze sportpodotherapeuten gaan een intensieve samenwerking aan met VV Baronie in Breda.
Samen kijken naar looppatronen en hoe blessures te voorkomen!
Alles om de spelers aan het voetballen te houden.

lees het artikel uit het Voetbaljournaal, of kijk verder.

 

Podotherapie Wervenschot zet samenwerking op met VV Baronie

Wij willen ons graag aan jullie voorstellen! Wij zijn podotherapie Wervenschot en bieden al ruim 20 jaar vanaf verschillende locaties in regio Breda podotherapeutische zorg. Met trots kunnen wij melden dat we in september 2022 een vestiging in de Haagse Beemden in Breda openen in het in aanbouw zijnde Medisch Centrum Westerhage.

Pijnvrij sporten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, aanhoudende of terugkerende sportblessures kunnen erg vervelend en frustrerend zijn. Deze zijn vaak een gevolg van een verkeerd functionerende bewegingsketen. De sportpodotherapeut is de voetspecialist met kennis over het staan en gaan en helpt sporters om blessures aan de onderste ledenmaten en rug op te lossen en het risico op herhaling te verkleinen. Wij onderzoeken of er een verband bestaat tussen een verkeerd functionerende bewegingsketen en aanwezige pijnklachten. Een bezoek aan de sportpodotherapeut kan ook een preventief doel hebben, door het veranderen van voetstanden en bewegingspatronen kunnen blessures voorkomen worden. Hierdoor kunnen sportprestaties verbeteren.

Sinds een jaar bestaat er de wederzijdse wens om een samenwerking te starten met VV Baronie. Door middel van een korte kosteloze ‘podotherapeutische screening’ zullen wij het voettype en looppatroon van de voetballers in kaart brengen. Wanneer er sprake is van risico op blessureleed als gevolg van een foutieve voetstand of looppatroon, kunnen wij adviseren een afspraak te maken voor een uitgebreider (sport)podotherapeutisch onderzoek. Aan de hand van dit onderzoek kan er een advies gegeven worden om een podotherapeutische interventie te starten. De therapie kan bestaan uit het aanmeten van maatwerk (sport)podotherapeutische steunzolen, (voetbal)schoenadvies, taping en aanvullende spieroefeningen.

Later volgt meer informatie op welke dagen wij aanwezig zullen zijn op de club. Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Wij zijn bereikbaar via 076-5656889, of neem voor meer informatie een kijkje op onze website: podotherapiewervenschot.nl.

Blijf niet lopen met uw
lichamelijke problemen

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.