Achillespees

pijnklachten

Achillespees pijnklachten

Achillespeesklachten of blessures zijn veel voorkomende sportblessures. Vooral bij hardlopers of voetballers komen deze klachten vaak voor.

De pijn aan de achillespees is meestal gelokaliseerd op de aanhechting van de pees aan de achterzijde van het hielbeen, maar soms ook zo’n 5 cm boven deze aanhechting. De pijn is meestal stekend of zeurend van aard. De slijmbeurs aan de achterzijde van het hielgebied kan ook aangedaan zijn.

Soms heeft de ontstekingsverschijnselen zoals zwelling of roodheid. Ook kan hij warm aanvoelen. Dit is de acute fase.

achileespees pijn klachten

Oorzaken achillespees blessures

Als de klachten langer aanhouden worden deze chronisch. De pijn is dan meestal continue aanwezig en de pees kan verdikt aanvoelen. Startpijn, bijvoorbeeld ‘s ochtends bij het opstaan, kan aanwezig zijn. Ook kan de achillespees stijf aanvoelen bij het begin van de (sportieve) belasting. De klachten nemen in rust vaak af.

Als oorzaken van achillespeesklachten kan genoemd worden:

  • Verkeerd looppatroon, waarbij teveel naar binnen of buiten wordt gelopen. “platvoet” of “holvoet”
  • Een scheefstand in het bekken als gevolg van een beenlengteverschil.
  • Het dragen van verkeerde (sport)schoenen

Achillespees blessures en Podotherapie?

De podotherapeut kan door onderzoek beoordelen of er een voetstandafwijking of afwijkende lichaamshouding is, en deze gaan corrigeren met zolen.

Ook kan een ontlastende verende (sport)zool gemaakt worden om de schokdemping onder de hiel te vergroten tijdens het sporten. Vaak gaat dit in combinatie met rekoefeningen.

Ons advies : niet te lang wachten

Ons advies is om bij klachten niet te lang te wachten en een afspraak te maken met uw podotherapeut voor een onderzoek. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bekijk het overzicht van veelvoorkomende aandoeningen welke door de podotherapeut behandeld kunnen worden.

 Contactformulier  In Breda en Oosterhout ook avond en weekend diensten !