De stappen voor een succesvol consult

Stappenplan voor onze behandeling

Hoe een consult verloopt is afhankelijk van of u de eerste keer bij ons komt of voor een vervolgafspraak. Hieronder kunt u lezen hoe de verschillende afspraken verlopen.

Eerste bezoek

Meestal komt u bij ons op verwijzing van een huisarts, specialist of een paramedicus zoals een fysiotherapeut, osteopaat of een oefentherapeut Cesar of Mensendieck.

Sinds september 2011 is de podotherapie echter voor u ook direct toegankelijk, (DTP). U heeft dan geen verwijzing meer nodig voor een consult bij een podotherapeut.

U maakt telefonisch, via de site of email een afspraak voor een bezoek op van onze locaties. U kunt daarbij aangeven of  u voor een bepaalde specialisatie of therapeut een afspraak wenst. Wij vragen u bij uw eerste bezoek uw legitimatie en eventuele verwijsbrief mee te nemen.

In geval van een eerste bezoek aan de medisch pedicure wordt u veelal direct behandeld. Een eerste bezoek bij de podotherapeut houdt meestal in dat de therapeut een onderzoek bij u uitvoert.

Het is voor onze therapeuten fijn wanneer u uw dagelijkse schoenen en sportschoenen mee neemt naar het 1e bezoek. Houdt er rekening mee dat het onderzoek ongeveer 45 minuten in beslag neemt.
 

Onderdelen van een onderzoek

Een onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen. Zo wordt gekeken of er een verband gelegd kan worden tussen uw klachten en uw voetfunctie. Er zal gekeken worden naar uw stand, en statiek. De mobiliteit van uw voeten, knieën, heupen of rug kan worden getest. Er vindt een ganganalyse plaats. Om een goed beeld te kunnen vormen van uw totale houding kan het zijn dat wij u vragen uw bovenkleding uit te doen. U kunt natuurlijk een sportbroekje meenemen.

Tevens kan er een specialistisch onderzoek plaatsvinden bij diabetes mellitus patiënten om inzicht te krijgen in de aanwezigheid van complicaties door diabetes mellitus. Hierbij wordt de sensibiliteit (het gevoel) en de doorbloeding van de voeten getest.

Soms is het bij een eerste bezoek nodig, indien er sprake is van drukpunten op of onder de voet, deze instrumenteel te laten behandelen door een van onze medisch pedicures of de podotherapeut.
 

Na het onderzoek

Na dit onderzoek kunnen we u een advies voor een behandelplan geven. Dat kan uiteenlopen van een schoenadvies, aanmeten van hulpmiddelen zoals podotherapeutische zolen, ortheses of nagelbeugels, maar ook kunnen wij u een doorverwijzen naar een andere (para)medicus. Ook kunnen wij na het onderzoek samen met u besluiten in overleg met uw huisarts te gaan, om samen te bepalen of nader onderzoek naar de oorzaak van uw klachten zinvol kan zijn. We zullen u in alle gevallen uitleg geven over het verloop van het behandeltraject en eventuele vervolgafspraken welke nodig kunnen zijn.

Wij zullen aan het eind van het onderzoek de te verwachten kosten bij u opgeven zodat u weet waar u aan toe bent. Indien u besluit dit behandeltraject in te gaan wordt er direct met u een vervolgafspraak gemaakt.
 

Verslaglegging

Naar aanleiding van uw eerste bezoek of een van vervolgafspraken volgt een verslaglegging naar de verwijzer. Soms kan het zijn dat u via Directe Toegankelijkheid Podotherapie bij ons komt, dat wil zeggen zonder verwijsbrief, maar dat we toch een verslag voor uw huisarts moeten maken. Dit is nodig wanneer er sprake is van symptomen van andere ziektebeelden die om aanvullende medische diagnostiek vragen.

Algemene tips

  • Wees op tijd op bij uw afspraak. Wij streven ernaar om stipt op tijd te werken maar dan zijn wij wel afhankelijk van uw tijdige aanwezigheid.
  • Bent u toch verhinderd? Laat het ons tijdig weten via e-mail of 076 - 56 56 889 of 0162 - 45 72 73.
  • Een afspraak die niet tenminste 24 uur van tevoren is afgemeld mogen wij in rekening brengen.

Wervenschot Podotherapie

Waar kunt u terecht?

In de regio Breda kunt u ook bij ons terecht in Oosterhout, Rijsbergen, Ulvenhout en Zundert.