Sport compressie kousen

Minder kans op blessures en sneller herstellen na uw sportprestatie

Werking sportcompressiekousen

Tijdens het sporten hebben de onderbenen veel te verduren. De kracht op je gewrichten en onderbenen is bijvoorbeeld bij hardlopen 1.5 tot 3 keer je eigen lichaamsgewicht zo groot. Sportcompressiekousen hebben als werking dat het de bloedafvoer (en ook de afvalstoffen) in de onderbenen verbetert en daarmee de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart optimaliseert.

Preventief & Helend

Doordat de sportcompressiekous een relatief hoge druk geeft werken de Herzog sportcompressiekousen preventief bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen. De kousen verminderen de schud- en schokbelasting waardoor spierschade deels wordt voorkomen. Sporters ervaren een sneller spierherstel na een training en/of wedstrijd en hebben daardoor meer plezier in het sporten.

Opmeten

Het nauwkeurig aanmeten van sportcompressiekousen is essentieel om een optimale werking te garanderen. Daarom wordt er op maar liefst 6 punten ter hoogte van het onderbeen en de voet gemeten door de (sport)podotherapeut om de beste maatadvies te kunnen geven. Dit maakt dat Herzog sportcompressiekousen zich onderscheiden van andere elastische kousen van bekende sportmerken. Daarnaast is de manier waarop de elastische vezels van de kous verweven zijn met de katoenen vezels uniek. Dit maakt dat Herzog compressiekousen gegarandeerd een compressie klasse 2 (=sterke compressie) kous kunnen leveren.

 

Bij interesse kunt u een aanmeet afspraak maken in onze praktijk. Daar zullen wij u verder informeren.

Compressiekous aantrekken

Kom in contact!

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze behandelingen en waarmee wij u kunnen helpen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op!