Podotherapie

Lekker lopen, wandelen en sporten, ieder op zijn eigen niveau. Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Veel mensen hebben klachten  en worden daardoor belemmerd in hun dagelijkse activiteiten of de mogelijkheid tot sporten. Voet, enkel,  knie, heup of rugklachten, de podotherapeut is de zorgprofessional gespecialiseerd  is in het onderzoeken en behandelen van deze klachten. Of dit nu klachtgericht of preventief is, samen met u komen wij in beweging voor u! 
 

Podotherapeutisch onderzoek

Uw eerste bezoek neemt ongeveer 45 minuten in beslag, op dat moment wordt er gekeken of er een verband gelegd kan worden tussen uw klachten en uw voetfunctie.

Een onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen. Zo wordt er wordt gekeken naar uw stand, en statiek, de mobiliteit van uw voeten, knieën heupen of rug wordt getest. Er vindt een ganganalyse plaats.
Om een goed beeld te kunnen vormen van uw totale houding kan het zijn dat wij u vragen uw bovenkleding uit te doen. U kunt natuurlijk een sportbroekje meenemen.

Tevens kan er een specialistische screening plaatsvinden bij diabetes mellitus patiënten om inzicht te krijgen in de sensibiliteit (gevoel) van de voeten.

Soms is het bij een eerste bezoek nodig, indien er sprake is van drukpunten op of onder de voet, deze instrumenteel te behandelen.

Na dit onderzoek kunnen we u een therapieplan voorstellen, waarover uitleg gegeven wordt en indien nodig kan hiervoor direct een afspraak gemaakt worden.

Soms volgt verwijzing naar een van de pedicures voor vervolgbehandelingen.

Blijf niet lopen met uw
lichamelijke problemen

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.