Sportpodotherapie door Wervenschot Podotherapie

Sportpodotherapie door Wervenschot Podotherapie

 

Heeft u pijn tijdens of na het sporten, bijvoorbeeld in uw voet, enkel, knie, heup of rug? Dan kunt u hier veel hinder van ondervinden. Laat u behandelen door een gespecialiseerde sportpodotherapeut van Wervenschot Podotherapie. Onze sporttherapeuten adviseren en behandelen sportgerelateerde klachten en blessures bij zowel recreatieve sporters als topsporters. Lees er hier meer informatie over.
 

Behandeling van sportgerelateerde klachten

Sportpodotherapie is een specialisatie binnen de podotherapie. De sportpodotherapeut heeft een brede kennis op het gebied van sporten, biomechanica en de manier van bewegen bij de verschillende sporten. Ook heeft de sporttherapeut kennis van de ondergrond waarop gesport wordt en het schoeisel wat daarbij gedragen wordt. Bij Wervenschot Podotherapie werken ervaren en deskundige sporttherapeuten. Zij beoordelen uw sportgerelateerde klachten en komen met een behandelplan op maat.

 

Individueel behandelplan sportpodotherapie

Vaak zijn terugkerende of chronisch aanhoudende blessures het gevolg van een verkeerd functionerende bewegingsketen. Onze sportpodotherapeuten kijken naar uw hele bewegingsketen en leggen verbanden tussen klachten aan bijvoorbeeld uw voet of been en uw totale lichaamshouding. Dit is de basis voor een individueel behandelplan. Dit behandelplan kan variëren van het doen van oefeningen om bepaalde spiergroepen te versterken, of het geven van een schoenadvies waarbij op uw looppatroon wordt gelet. Soms wordt er gebruikgemaakt van medical taping of het aanmeten van een paar podotherapeutische sportzolen.


Behandeling van veelvoorkomende klachten


De sportpodotherapeuten van Wervenschot Podotherapie kunnen uiteenlopende blessures en klachten behandelen. Indien gewenst schakelen zij hierbij de hulp in van externe zorgverleners, zoals een sportfysiotherapeut of sportarts. Denk bijvoorbeeld aan veelvoorkomende blessures als:
 

  • Verstuikte enkel (enkeldistorsie)
  • Pijn onder voetboog (fasciitis plantaris)
  • Volleybalteen of zandteen
  • Nagelklachten
  • Peesklachten aan buitenzijde bovenbeen (tractus iliotibialis frictie-syndroom)
  • Achillespeesklachten
  • Zweepslag in kuitspier
  • Scheenbeenklachten
  • Knieklachten
  • Pijn in het bekkengebied (pubalgie)

 

Maak een afspraak met onze sportpodotherapeuten


Een bezoek aan de sportpodotherapeut kan ook een preventief doel hebben, door het veranderen van de stand en bewegingsparttronen kunnen blessures voorkomen worden. Hierdoor kunnen de sportprestaties verbeteren! Wilt u een afspraak met onze sportpodotherapeuten? Aarzel niet en plan een consultgesprek in – hiervoor heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Tijdens het gesprek brengen wij uw klachten of problemen in kaart. Aan de hand hiervan stellen wij een individueel behandelplan samen, bestaande uit adviezen, behandelmethoden en hulpmiddelen.

 

Uw podotherapeut bij u op de sportschool

U vindt onze podotherpaeuten ook bij u op de sportschool. Door de samenwerking met Arendse health club in Oosterhout, (bij de bromtol) maken we het voor u mogelijk om u ook tijdens het sporten te helpen. Laagdrempelig en met goede communicatiemogelijkheden  met uw trainer of fysiotherapeut. Maak gebruik van het gratis inloopspreekuur om maandagmiddag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Blijf niet lopen met uw
lichamelijke problemen

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.