Artrose

  

Pijnklachten en stijfheid wanneer u begint met bewegen, bijvoorbeeld wanneer u net uit bed bent, of begint met wandelen. Dit kan in de voeten, knieën heupen of rug zijn. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten en door de dag heen kunt u redelijk klachtenvrij functioneren. Echter aan het eind van de dag komen de klachten weer terug, zeker naarmate u meer bewogen heeft.

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in een gewricht dunner wordt of verdwijnt. Aan de randen van het gewricht zie je vaak botaangroei, een gewricht kan volledig vervormen en verstijven. Veel mensen krijgen spontaan artrose als ze ouder worden (bijvoorbeeld heup en knieën). Het kan ook door overbelasting ontstaan bijvoorbeeld bij zeer intensief sporten (denk aan enkelartrose bij voetballers) Vroeger kwam deze aandoening ook veel voor bij mensen met reuma. Reuma is een gewrichtsontsteking, maar is door de veranderde medicatie tegenwoordig goed te behandelen.

Waarom moet u naar ons toe komen?

Wij kunnen u bewegingsadviezen geven waardoor de kans op overbelasting kleiner is. Een podotherapeut kan het bewegingspatroon verbeteren, of er voor zorgen dat er minder druk op een bepaald gewricht ontstaat waardoor de pijnklachten verminderen. Dit kan door het maken van corrigerende of compenserende zolen en het geven van schoenadviezen

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.