Morbus Sever

Hielpijn bij kinderen

Een stekende pijn onder de hiel bij kinderen tussen de 7 en 14 jaar.

Een stekende pijn onder de hiel bij kinderen tussen de 7 en 14 jaar. Soms is er al een pijnklacht aanwezig tijdens het sporten op een harde ondergrond (voetbal) soms ook pas na belasting.

In het hielbeen zit een groeischijf, deze zorgt ervoor dat het hielbeen kan groeien. Langzaam sluit deze groeischijf zich in de loop van de jaren. Als deze gesloten is is het hielbeen uitgeroeid. In die groeischijf zitten talrijke bloedvaatjes. De kans bestaat dat als de hiel te zwaar belast wordt door sporten of springen er onregelmatigheden ontstaan in de groeischijf. Deze raakt geïrriteerd. Het lijkt alsof er een ontsteking in de hiel zit.

 

Waarom moet u naar ons toe komen?

We zullen beginnen met het verminderen van de belasting van de hiel. Vaak kan dit met behulp van een zool. Soms is dit in combinatie met een schoenadvies, waarbij geadviseerd wordt een schoen met een dempende loopzool te gaan dragen. 

De jonge sporter kan vaak wel pijnvrij sporten, maar de kans bestaat dat de zolen gedragen moeten worden tot het moment dat de groeischijf zich gesloten heeft.

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.