Jicht

  

Vaak ervaart u een stekende pijn in het gewricht van uw grote teen. De pijn treedt heel plotseling op, vooral bij mannen boven de 40 jaar. Dit kan een paar dagen aanhouden. Het gewricht waar de jichtaanval plaatsvindt kan ook gaan ontsteken. Soms gaat de klacht gepaard met koorts. Jicht heeft sterk de neiging chronisch te worden en dan ook in meerdere gewrichten voor te komen.

Jicht is een stofwisselingsziekte waarbij het urinezuurgehalte in het bloed te hoog is. Het gevolg is dat er een soort neerslag van urinezuurkristallen in een gewricht plaatsvindt. Een voorkeurslocatie is het grote teen gewricht. Het is niet precies bekend waarom vaak juist dat gewricht aangedaan is.

Waarom moet u naar ons toe komen?

De behandeling van Jicht kan om een multidisciplinaire aanpak vragen; Soms is medicatie nodig om de urinezuurspiegel te verlagen, er kan ook een dieet voorgeschreven worden met minder eiwitten. Soms kan het grote teen gewricht pijnlijk blijven en vervormen door meerdere jicht aanvallen. Op dat moment kunnen wij voor u het gewricht drukvrij leggen met een ontlastende zool en u een schoenadvies geven om zo de pijnplek te ontzien.

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.