Kindervoeten

  

U maakt zich zorgen om de stand van de voeten van uw kind. Of wellicht om de houding of het looppatroon van uw kind. Dit kan gepaard gaan met of zonder pijnklachten. Of het valt u op dat uw kind niet graag wandelt of vaak valt.

Voetproblemen op oudere leeftijd hebben vaak hun oorsprong in de kindertijd. Tijdige herkenning van een verkeerde stand of verkeerd functioneren van de knieën of heupen kan de kans op voetproblemen in de toekomst verkleinen.

Waarom moet u naar ons toe komen?

De podotherapeut kan samen met u kijken of er inderdaad een afwijkende stand aanwezig is of dat de stand van de voeten hoort bij de leeftijd van uw kind. Wij kunnen uitleg geven over hoe de spieren en het skelet bij een kind zich ontwikkelen en welke fasen een kindervoet en been doormaakt alvorens deze zijn uitgegroeid. Het groeien van het skelet en spieren kan groeipijnen met zich mee brengen. Dit is een veelvoorkomende pijnklacht die veroorzaakt wordt doordat de botten sneller groeien dan de spieren, hierdoor wordt er erg had aan de spieren getrokken wat pijnklachten geeft. De podotherapeut kan beoordelen of de klachten groeipijnen zij of dat er een verkeerde stand oorzaak is van de pijnklachten. Verder kunnen wij u vertellen wat een goede schoen voor uw kind is. En als er pijnklachten zijn welke gerelateerd zijn aan een afwijkende stand of functie kunnen we met behulp van een paar correctieve zolen de stand gaan corrigeren en zo de functie beïnvloeden. Hierbij is de samenwerking met een kinder fysiotherapeut of cesartherapeut iets wat vaak voorkomt.

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.