Mycosenagel

Schimmel- en kalknagel

Heeft u last van een schimmelnagel en wilt u graag van deze klacht af? Maak kennis met de medisch pedicures van Wervenschot Podotherapie. Zij zijn sinds jaar en dag gespecialiseerd in het behandelen van schimmelnagels, ook wel onychomycose of kalknagel genoemd. Lees op deze pagina meer informatie over de behandeling van schimmelnagels.

Schimmelnagels of kalknagels geven meestal geen pijnklachten. Schimmelnagels kunnen verkleuren en een wit, geel, groen of bruin uiterlijk hebben.  De nagels kunnen erg  dik en brokkelig worden. Soms laten ze spontaan los. Indien de nagels erg dik zijn dan kan dit extra druk in de schoen geven.

Een schimmelnagel is een nagel waarvan het nagelbed. “de wortel van de nagel” geïnfecteerd is met een schimmel.

Een medisch pedicure kan de nagel dunner maken en zo de druk op de nagel verminderen. De pedicure kan tevens uw nagel verfraaien door de schimmelnagel zo dun mogelijk te maken en deze aan te bouwen met een gelhars waardoor uw teen weer een mooi uiterlijk krijgt.

Om de schimmel effectief te bestrijden is de zorg van de huisarts nodig.


 


Symptomen van een schimmelnagel


Wilt u in de zomer sandaaltjes of slippers dragen, maar wordt u tegengehouden omdat uw tenen zijn voorzien van één of meerdere schimmelnagels? Een schimmelnagel wordt in de volksmond ook wel kalknagel genoemd. Een schimmelnagel is te herkennen aan zijn gelige verkleuring. Daarnaast brokkelt de nagel gemakkelijk af en heeft de nagel een typische (onaangename) geur. Een schimmelnagel wordt veroorzaakt doordat het nagelbed is besmet met een schimmel. Het nagelbed wordt ziek en aangezien het nagelbed de wortel van de nagel is, krijgt de nagel een afwijkende vorm en kleur.
 

Behandeling van een schimmelnagel

Een schimmelnagel is op diverse manieren te behandelen. Wilt u het probleem bij de kern aanpakken, dan is het verstandig om de schimmelnagel vanuit het nagelbed te behandelen. Dit kan met medicijnen die worden voorgeschreven door de huisarts, maar u kunt ook gebruikmaken van een zalf die u op de aangetaste nagel aanbrengt. Het kan echter lang duren voor de medicatie of zalf werkt, want deze middelen dienen door de nagel heen te dringen om het nagelbed te bereiken. Dit is vaak een langdurige manier van behandelen.
 

Behandeling door de medisch pedicure

De medisch pedicures van Wervenschot Podotherapie kunnen bijdragen aan de behandeling van uw schimmelnagel en zij kunnen het proces iets bespoedigen. Zo kunnen onze medisch pedicures uw nagel korter maken en dunner frezen met speciale freesapparatuur. Hierdoor dringt de aan te brengen zalf sneller door tot het nagelbed. Ook is het mogelijk om uw nagels te verfraaien met een gelhars. Hierbij wordt er een kunstnagel geplaatst over de schimmelnagel, zodat uw teen een mooi uiterlijk verkrijgt. Zo kunt u ongestoord sandaaltjes of slippers dragen.


Maak online een afspraak


Wilt u uw schimmelnagel laten behandelen door de medisch pedicures van Wervenschot Podotherapie? Aarzel niet en maak eenvoudig online een afspraak voor een adviesconsult. Onze pedicures brengen uw klachten in kaart en stellen een behandelplan op maat samen. En helemaal prettig: voor behandeling door onze medisch pedicures heeft u geen verwijsbrief van de huisarts nodig.
 

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.