Bursitis subcutane calcaneare

Slijmbeursontsteking achterzijde hiel

  

U zult vooral startpijnen ervaren. Dus het moeilijk op gang komen na een periode van rust. Ook kan er veel pijn zijn na intensief bewegen. Soms is het gebied ter hoogte van de achillespees en  het hielbeen warm en rood van kleur.

Een slijmbeurs is een zakje gevuld met vocht en is te vinden op plaatsen waar de huid of een pees over een botstuk heen beweegt. De functie van en slijmbeurs is om deze structuren soepel over elkaar hen te laten bewegen. Zo’n zakje kan gaan ontsteken, Meestal is dit het gevolg van wrijving. In dit geval dus wrijving tussen de huid en het hielbeen. Die wrijving kan ontstaan  bij een bepaald voettype, meestal bij holvoeten  of door een afwijkende stand van he hielbeen of de voet.

Een afwijkend looppatroon waarbij het hielbeen “schuift” tijdens het gaan kan ook en bursitis veroorzaken.

De oorzaak kan ook in een strakke schoen of een slecht passende sportschoen zitten. Dit kan  er voor zorgen dat de druk op de slijmbeurs toeneemt.

Waarom moet u naar ons toe komen?

We kunnen u adviseren in uw schoenenkeuze. Een stevige goedpassende schoen kan er voor zorgen dat de wrijving op de slijmbeurs afneemt. Als er ook een afwijkende voetstand  aanwezig is kan deze gecorrigeerd worden door een inlay. De podotherapeut  kan er ervoor kiezen de therapie te ondersteunen  met een tapig. In sommige gevallen wordt er samengewerkt met een fysiotherapeut.

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.