Zweetvoeten

  

U ervaart vochtige voeten of sokken, gepaard gaande met een sterk geur. Soms kan dit zo hevig zijn dat uw huid door de aanwezigheid van vocht gaat verkleuren en onregelmatig van structuur wordt. (maceratie van uw huid). Dit kan weer een schimmelinfectie in de hand werken. Dit alles kan een gevoel van schaamte veroorzaken

Overmatige vochtproductie aan de voeten wordt ook wel hyperhydrosis genoemd Het vocht veroorzaakt niet zo zeer de sterke geur maar vooral de aanwezigheid van bacteriën veroorzaakt de geur. Bacteriën leven goed in een vochtige warme omgeving, dus een vochtige voet is een goede voedingsbron voor bacteriën.

Waarom moet u naar ons toe komen?

Wij kunnen u vooral adviseren hoe u uw voeten zelf kunt verzorgen. Er zijn veel middeltjes in de handel, sommige werken wel andere niet en dat is ook weer voor iedereen anders. Ventileren van de voet is belangrijk! Verder kunt u deodorant voor de voeten gebruiken. De werkzame stof Aluminiumchloride 15% kan effectief zijn tegen zweetvoeten zijn. De apotheek kan dit leveren.

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.