Hallux Abducto Valgus

Scheve grote teen met een knobbel

  

Doordat de grote teen scheef staat wordt de hele voet verkeerd belast. Dit kan pijn geven in de voorvoet of de tenen. Soms ontstaat er een knobbel aan de zijkant van de grote teen, deze kan tegen de schoen aandrukken en daardoor pijn geven. Ter plekke van de knobbel ligt onder de huid een slijmbeurs. Door de aanhoudende druk vult de slijmbeurs zich met vocht en kan deze gaan ontsteken. Er kunnen ook likdoorns op en tussen de andere tenen ontstaan. Dit omdat de andere tenen ook een afwijkende stand kunnen krijgen juist door de druk van de scheve grote teen. De tenen kunnen tegen de schoen gaan drukken.

Er zijn verschillende oorzaken denkbaar, een spitse schoen of een schoen met een hoge hak. Maar ook reuma kan een oorzaak zijn. Een afwijkende voetstand (holvoet of platvoet) kan ook een hallux valgus veroorzaken. Maar soms is het ook erfelijk bepaald.

Waarom moet u naar ons toe komen? 

Een schoenadvies is heel belangrijk, dit omdat de knobbel niet door ons weggehaald kan worden, en deze ruimte nodig heeft inde schoen. Soms moet er een siliconen orthese gemaakt worden om de grote teen weer terug te dirigeren. Als ook de voetstand afwijkend is wordt dit ook wel in combinatie gedaan met een podotherapeutische zool om zo de hele voetstand te corrigeren. Als er ook likdoorns aanwezig zijn kan de medisch pedicure deze weghalen.

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.