Ingegroeide nagel

  

Een ingegroeide nagel komt veelvuldig voor, meestal gaat het om de nagel van de grote teen. De nagel drukt met een punt in de huid. Doordat de nagel erg hard is, kan de huid stuk gaan en ontstoken raken. Er kan een pijnlijke zwelling aan de rand van de nagel ontstaan.

De hele teen kan een stekende kloppende pijn geven,  het dragen van een schoen is soms zelfs niet mogelijk, of de druk van een laken kan teveel pijn geven. Als de teen ontstoken is kan er ook wildvlees gaan groeien.

Er zijn verschillende oorzaken denkbaar, de vorm van de nagel kan te bol zijn, of de nagels kunnen heel scherp zijn. Soms is de vorm of stand van de teen niet goed waardoor de nagel tegen de schoen of een andere teen drukt. Het verkeerd knippen van de nagels is ook een veel voorkomende oorzaak. De nagel moet altijd recht en niet te kort afgeknipt worden. Krappe schoenen kunnen  ook tot ingegroeide nagels leiden. Transpirerende voeten kan een oorzaak zijn, hierdoor wordt de huid week en drukt de nagel makkelijk door de huid heen. In de pubertijd zien we ook veel ingegroeide nagels. Het pulken aan nagels kan ook een oorzaak zijn.

Waarom moet u naar ons toe komen? 

De behandeling van de podotherapeut zal er in eerste instantie op gericht zijn de pijn weg te nemen. Het gedeelte van de nagel wat de irritatie veroorzaakt zal drukvrij worden gelegd of soms worden weggeknipt. De irritatie zal daardoor verminderen .  Als de ontsteking verdwenen is wordt de de nagel begeleid om weer normaal terug te groeien. Dit kan op verschillenden manieren. Er kan voor een beugel gekozen worden om de vorm van de nagel te veranderen. Dit is soms echter niet nodig, en volstaat een goede behandeling. Deze behandelingen kunnen soms samen met onze medisch pedicures worden uitgevoerd. Ook zal er gekeken worden naar de schoenen om te achterhalen of deze een oorzaak van de ingegroeide nagel kunnen zijn.

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.