Ontsteking in de voorvoet

  

Een scherpe of zeurende pijn onder de voorvoet. Meestal treedt dit op onder het kopje van het 2e middenvoetsbeentje. Soms is de bal van de voet ook opgezet en rood. Op de tenen lopen of afwikkelen over de voorvoet doet pijn. De kans bestaat dat er meer over de buitenkant van de voet afgewikkeld gaat worden en dit andere klachten elders in het lichaam veroorzaakt.

Meestal is een overbelasting de oorzaak van het ontstaan van deze klachten. Een overbelasting in de voorvoet kan veroorzaakt worden door een verkeerde functie van de voorvoet, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een hallux valgus of hallux rigidus. Maar ook verkeerde schoenen of te veel lopen of wandelen kan een irritatie veroorzaken.

Waarom moet u naar ons toe komen?

Belangrijk is dat de aangedane structuren rust krijgen zodat de irritatie kan verdwijnen. Taping en koelen kan soms ook verlichting bieden. Is er echter sprake van een verstoorde  voetfunctie, of verkeerde voetstand, dan bestaat de kans op recidief. De voetstand of functie zal dan verbeterd of gecorrigeerd moeten worden met behulp van podotherapeutische zolen, in combinatie met een schoenadvies.

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.