Hielspoor

Hielspoor

Het hielbeen is een groot en stevig bot dat een belangrijke functie heeft bij het staan en lopen. Het hielbeen vormt een onderdeel van het enkelgewricht en draagt veel lichaamsgewicht.

Bij klachten aan het hielbeen kan daardoor ook de functie van de enkel verminderen. Dit kan leiden tot bewegingsbeperkingen van de voet bij het lopen.

De hiel kan op verschillende plaatsen pijn geven, maar meestal is dit aan de onderzijde van de hiel of aan de achterzijde van de hiel.

Een veel voorkomende klacht aan de onderzijde van de hiel is hielspoor.

hielspoor enkel

Hielspoor

Een hielspoor is een doornvormige uitgroei van botweefsel aan het hielbeen. Een hielspoor bevindt zich vaak daar waar de peesplaat (welke onder de voetboog loopt) zijn aanhechting heeft op het hielbeen. De pijnplaats bij een hielspoor is vaak met één vinger aan te wijzen.
Een hielspoor is een doornvormige uitgroei van botweefsel aan het hielbeen en bevindt zich vaak daar waar de peesplaat (welke onder de voetboog loopt) zijn aanhechting heeft op het hielbeen.

Een hielspoor kun je met röntgenfoto’s aantonen. Indien er op de röntgenfoto geen afwijkingen te vinden zijn dan is er eerder sprake van een irritatie of ontsteking van de peesplaat.

De hiel kan op verschillende plaatsen pijn geven, maar meestal is dit aan de onderzijde van de hiel of aan de achterzijde van de hiel.

hielspoor

Hielspoor en Podotherapie

Door het doen van een lichamelijk onderzoek kan de podotherapeut beoordelen of er sprake is van hielspoorklachten. Ook wordt er beoordeeld of de voetstand en functie oorzaak van de klachten kunnen zijn

Door het maken van podotherapeutische inlays kun je de voetstand en functie verbeteren. De peesplaat kan ontlast worden en een eventueel hielspoor drukvrij gelegd worden.

Ons advies : niet te lang wachten

Ons advies is om bij klachten niet te lang te wachten en een afspraak te maken met uw podotherapeut voor een onderzoek. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bekijk het overzicht van veelvoorkomende aandoeningen welke door de podotherapeut behandeld kunnen worden.

 Contactformulier  In Breda en Oosterhout ook avond en weekend diensten !