Doorgezakte voorvoet

  

Bij een doorgezakte voorvoet heb je last van een zeurende of brandende pijn onder de bal van de voet. Door de toegenomen druk en de wrijving onder de voet kunnen er soms eelt, likdoorns of blaren ontstaan. Soms kunnen de tenen een afwijkende vorm of stand ontwikkelen waarbij ze krom gaan staan of er veel ruimte tussen de tenen in ontstaat.

Een spreidvoet wordt ook wel doorgezakte voorvoet genoemd. De druk onder de kopjes van de middenvoetsbeentjes neemt toe. Onder invloed van die druk gaan de tenen spreiden en wordt de voorvoet breder. Er zijn verschillende oorzaken denkbaar, zoals erfelijkheid, of de leeftijd kan een rol spelen. Ook de aanwezigheid van artrose (slijtage), reuma of overgewicht kunnen een oorzaak zijn. Maar ook schoenen met een hoge hak kunnen zorgen voor een toename van de druk onder de voorvoeten speelt een rol.

De voorvoet verandert van vorm en wordt ten opzichte van de rest van de voet veel breder. Deze kan gaan knellen in de schoen. De tenen kunnen een afwijkende stand (klauwtenen, hamertenen) (Hallux valgus) of vorm krijgen waardoor de pasvorm van de schoen nog verder afneemt. Soms kan het zelfs zorgen voor een beknelling van een zenuw in de voorvoet. (Mortonse neuralgie)

Waarom moet u naar ons toe komen? 

We kunnen met een podotherapeutische zool, soms  in combinatie met een siliconen orthese de standsafwijking corrigeren of het proces van vervormen afremmen. De podotherapeut zal u daarbij een schoenadvies geven. Onze medisch pedicures  kunnen de behandeling ondersteunen door eelt en likdoorns te verwijderen.

Maak een afspraak bij een podotherapeut bij u in de buurt. 
Of stel eerst gewoon even wat vragen.